Tőzsde - Gyengüléssel indíthatnak a nyugat-európai piacok

Gazdaság, 2018.03.22

Gyengüléssel indíthatnak a fontosabb nyugat-európai tőzsdék csütörtökön.

Elemzők arra számítanak, hogy a londoni FTSE 0,2 százalék, a frankfurti DAX 0,4 százalék, a párizsi CAC index pedig 0,1 százalék mínuszban kezdheti a napot.

Csütörtökön egyebek között az befolyásolhatja a befektetőket, hogy egy lépéssel közelebb kerülhet a világ a kereskedelmi háborúhoz azzal, hogy az amerikai elnök délután aláírja a kínai termékek importvámjára vonatkozó határozatot. Kína máris jelezte, hogy ellenlépéseket tesz.

Délelőtt ismertetik az euróövezet és a nagy euróövezeti tagállamok márciusi nem végleges szolgáltatóipari, feldolgozóipari, valamint kompozit beszerzésimenedzser-indexét az IHS Markit felmérése alapján. Ezen kívül csütörtök kora délután jelenti be kamatdöntését a brit jegybank és hozzák nyilvánosságra az Egyesült Államok márciusi szolgáltatóipari, feldolgozóipari, valamint kompozit beszerzésimenedzser-indexét.

Szerdán a londoni értéktőzsde fő mutatója, az FTSE-100 0,32 százalékkal gyengült, Frankfurtban a DAX-30 0,01 százalékkal erősödött, Párizsban a CAC-40 indexe pedig 0,24 százalékkal süllyedt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!