Tőzsde - Gyengüléssel nyitott New York, csökken az olajár

Gazdaság, 2018.07.11

Fél százalékot meghaladó mínuszban indítottak szerdán a vezető indexek a New York-i tőzsdéken.

A 30 vezető iparvállalat Dow Jones (DJIA) indexe 0,52 százalékkal, az S&P 500 indexe 0,59 százalékkal, a technológiai részvények Nasdaq Composite indexe pedig 0,72 százalékkal gyengült a kereskedés első perceiben a keddi záróértékéhez képest.

A gyengülést elsősorban az okozza, hogy elemzők szerint tovább mélyül a kereskedelmi háború az Egyesült Államok és Kína között. Keddi amerikai közlés szerint további 200 milliárd dollárnyi kínai termékre tervez pótlólagos adót kivetni Washington, miután a múlt héten már 34 milliárd dollárnyi cikk esetében rendelt el büntetővámot.

Kedden erősödéssel zárt New York. A DJIA 0,58 százalékkal, az S&P 0,35 százalékkal, a Nasdaq Composite pedig 0,04 százalékkal emelkedett.

Szerda kora délutánig a globális referencia minőség, az északi-tengeri Brent típus jegyzése 1,66 dollárral (2,10 százalékkal), 77,20 dollárra esett a keddi záróértékéhez viszonyítva.

New York-i tőzsdenyitáskor a vezető európai tőzsdemutatók több mint egy százalékos mínuszban álltak: a londoni FTSE 1,24 százalék, a frankfurti DAX 1,59 százalék, a párizsi CAC index pedig 1,41 százalék gyengülést jelzett.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!