Tőzsde - Indexcsökkenés New Yorkban

Gazdaság, 2018.04.20

Vegyes kezdés után veszteségbe süllyedtek pénteken a főbb árfolyamindexek pénteken az amerikai értékpapírpiacokon.

A kereskedés vége előtt két órával a DJIA-30 és az S&P-500 index 0,7 százalék, a Nasdaq Composite index pedig 1,0 százalék veszteséget mutatott.

Az árfolyamalakulás a vállalati eredmény-beszámolókat követte pénteken. A technológiai szektort az Apple részvényének négy százalékos esése terhelte meg leginkább. Az Apple árfolyama a Morgan Stanley közleménye miatt esett, amely szerint a Wall Street csalódni fog a második negyedévi iPhone eladásokban.

Az Apple veszteségét részben ellentételezte az indexekben a General Electric közel négy százalékos erősödése. A GE az elemzői várakozásokat meghaladó negyedéves forgalomról és nyereségről számolt be és megerősítette optimista éves tervét. Hasonló okból emelkedett a Honeywell árfolyama másfél százalékkal.

Péntekig az S&P-500 indexben foglalt vállalatoknak 16 százaléka tette közzé negyedéves beszámolóját és több mint nyolcvan százalékuk a várnál jobb eredményadatokkal. A folyamatban lévő beszámolási szezon legsűrűbb hete a jövő hét lesz olyan nagy nevekkel, mint az Alphabet, az Intel vagy a Microsoft.

Az olajár kezdetben csökkent pénteken, majd emelkedésnek indult. Az amerikai kereskedés vége előtt két órával a WTI 0,07 százalékkal állt magasabban 68,34 dolláron hordónként, a Brent pedig 0,30 százalékkal magasabban 74,00 dolláron. A WTI 69,56 dolláron, a Brent pedig 74,75 dolláron érte el csütörtökön idei csúcsát, ami 2014 novemberi árszintnek felel meg. A mostani árszinten mindkét olajtípus nyereséggel zárhatja a hetet, a WTI egy százalékossal, a Brent pedig másfél százalékossal.

A dollár erősödött, az arany ára csökkent. Az eurót 0,48 százalékkal jegyezték gyengébben 1,2287 dolláron, az arany határidős jegyzése legközelebbi szállításra 0,71 százalékkal unciánként 1339,20 dollárra csökkent.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!