Tőzsde - Indexemelkedés New Yorkban

Gazdaság, 2018.07.09

A főbb amerikai tőzsdeindexek az amerikai-kínai kereskedelmi viszály csillapodó utórezgései közepette pozitív kezdés után tovább erősödtek a hétfői kereskedés során.

A kereskedés vége előtt bő két órával a DJIA-30 index 1,2 százalék, az S&P-500 index 0,7 százalék, a Nasdaq Composite index 0,6 százalék nyereségben állt.

A DJIA indexben a J.P. Morgan Chase és a Caterpillar papírja teljesített a legjobban. Az S&P-500 index emelkedéséhez a pénzügyi papírok járultak hozzá a legnagyobb mértékben, ágazati indexük közel két százalékkal erősödött. A Nasdaq Composite index pedig elsősorban az Amazon, a Netflix és az Apple papírok közel egy százalékos erősödésének köszönhette fél százalékos nyereségét.

A nagyobb bankok, a Bank of America, a Citigroup, a Goldman Sachs és a J.P. Morgan Chase részvényi legalább két százalékkal erősödtek.

Az olajár vegyesen alakult hétfőn, a Brent nyersolaj ára a globális kereslet várható növekedésének, illetve az iráni export amerikai szankciók miatti valószínű csökkenésének köszönhetően emelkedett, míg a WTI nyersolaj az amerikai termelés növekedése miatt csökkent. A Brent ára 1,05 százalékkal hordónként 77,92 dollárra emelkedett, a WTI ára 0,49 százalékkal 73,44 dollárra csökkent.

Az euró/dollár árfolyam estére visszatért a nyitáskori szintre, az eurót 1,1745 dolláron jegyezték. Az arany ára 0,31 százalékkal unciánként 1259,70 dollárra emelkedett.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!