Tőzsde - Indexemelkedés New Yorkban

Gazdaság, 2018.08.06

Gyenge kezdésből emelkedésbe fordultak hétfőn a főbb amerikai tőzsdeindexek a negyedéves tőzsdei beszámoló szezon jó eredményeinek köszönhetően.

New Yorkban a kereskedés vége előtt mintegy két órával a DJIA-30 index 0,1 százalék, az S&P-500 index 0,3 százalék, a Nasdaq Composite index 0,5 százalék nyereséget mutatott.

Az S&P-500 index tagjai közül a már beszámolóját megtett 413 vállalat nyolcvan százaléka okozott nyereségével pozitív meglepetést, szemben a 64 százalékos hosszú távú átlaggal és az előző négy negyedév 75 százalékával. Bevételével a vállalatok 73 százaléka múlta felül a piaci várakozásokat. A hosszú távú átlag ebben a tekintetben 60 százalék, az előző négy negyedévé pedig 72 százalék volt.

A piac a második negyedéves nyereség átlagosan 20 százalékos növekedését várta az S&P-500 index tagvállalataitól. Az eddigi beszámolók alapján a cégek nyeresége átlagosan 24 százalékkal növekedett.

A DJIA és az S&P-500 indexek az elmúlt hetet 0,8 és 0,1 százalékos nyereséggel zárták. Az elmúlt hét az indexek sorban az ötödik nyereséges hete volt.

A Berkshire Hathaway Inc. befektetési társaság részvénye közel négy százalékkal emelkedett a hétfői kereskedésben, miután a társaság negyedéves működési eredménye 67 százalékos növekedéséről számolt be.

A Tyson Foods részvénye három százalékot meghaladó nyereséget ért el a társaság elemzői várakozásokat meghaladó eredményének köszönhetően.

A Facebook részvénye három és fél százalékkal erősödött. A közösségi portál ügyfeleik részletes pénzügyi adatainak az átadására kérte fel az amerikai bankokat annak érdekében, hogy Messenger szolgáltatásával új pénzügyi termékeket kínálhasson fel nekik.

Az olajár a szaúdi olajtermelés váratlan csökkenése miatt emelkedett hétfőn. Szaúd-Arábia júliusban napi 10,29 millió hordó olajat termelt, napi 200 ezerrel kevesebbet, mint az előző hónapban. A Brent nyersolaj ára 0,85 százalékkal hordónként 73,83 dollárra, a WTI ára 1,04 százalékkal 69,20 dollárra emelkedett.

A dollár erősödött, az arany ára ezzel párhuzamosan csökkent. Az eurót 0,13 százalékkal jegyezték gyengébben 1,1553 dolláron, az arany ára 0,47 százalékkal unciánként 1217,40 dollárra csökkent.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!