Tőzsde - Indexemelkedés New Yorkban

Gazdaság, 2018.04.03

A hétfői nagy esést korrigáló pozitív kezdés után nyereséges tartományban ingadoztak kedden a főbb amerikai tőzsdeindexek, elsősorban a pénzügyi részvények erősödésének köszönhetően.

A kereskedés vége előtt mintegy két órával a DJIA-30 index 0,9 százalék, az S&P-500 index 0,6 százalék, a Nasdaq Composite index 0,4 százalék nyereségben járt.

Az indexek keddi erősödéséhez leginkább a pénzügyi részvények járultak hozzá, de az utóbbi időkben nagy veszteségnek kitett technológiai ágazat papírjain is enyhült valamelyest a nyomás.

A technológiai ágazat nagyobb képviselői az elmúlt hetekben nagy veszteségeket szenvedett el a Facebook adatkezelési botránya miatt megrendült befektetői bizalom, Trump elnöknek az Amazon.com postaszolgálati gyakorlatát kipellengérező Twitter üzenetei és az önvezető járműtechnológia piaci érettségével szemben felmerült kétségek miatt.

A Facebook részvénye kedden csekély pozitív és negatív értékek között ingadozott, az Amazon és a Netflix 0,6 százalékkal erősödött. Az Amazon részvénye hétfőn öt százalékkal esett és nagyban hozzájárult az indexek gyengüléséhez.

A Tesla részvénye hat és fél százalékkal erősödött kedden, miután a cég bejelentette, hogy az idén nem lesz szüksége tőkeinjekcióra a Model 3 gyártásának a felfuttatásához. Az autógyár részvénye már a nyitás előtti tőzsdén kívüli forgalomban is elért öt százalék nyereséget, mert április utolsó hónapjában a Wall Street várakozásai feletti számban állított elő Model 3 elektromos autót.

A hétfői három százalék esés után az olajár is felfelé követte az erősödő részvényárfolyam-indexeket. A WTI ára 0,63 százalékkal hordónként 63,41 dollárra, a Brent ára 0,59 százalékkal 68,04 dollárra emelkedett. A Brent a múlt héten 71 dollár felett megközelítette idei legmagasabb árát.

A dollár a tőzsdei befektetők kockázatvállalási hajlandóságával együtt erősödött, az arany ára pedig a hétfői több mint egy százalék emelkedés után csökkent. Az eurót 0,30 százalékkal jegyezték gyengébben 1,2265 dolláron, az arany ára 0,79 százalékkal unciánként 1336,20 dollárra csökkent.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!