Tőzsde - Indexemelkedéssel indult a kereskedés New Yorkban

Gazdaság, 2018.08.01

Az előző napi erős zárás után a szerdai nyitásban is folytatták az erősödést az amerikai tőzsdeindexek.

New Yorkban a DJIA-30 index 0,2 százalék, az S&P-500 index 0,1 százalék, a Nasdaq Composite index 0,3 százalék emelkedést mutatott a nyitást követően.

A tőzsdei befektetők a Fed kétnapos kamatdöntő ülését követő bejelentésre várnak, amelyre európai idő szerint 20.00 órakor kerül sor.

Piaci szakértők nem számítanak az irányadó dollárkamat-sáv megemelésére a mostani ülésen a legfrissebb makrogazdasági adatoknak és annak tükrében, hogy Donald Trump elnök "nem igazán lelkesedik" a kamatemelésekért. Sokat várnak azonban a döntés megfogalmazásától, különös tekintettel az importvámokkal vívott külkereskedelmi csatározás feltételezett hatásaira a Fed szemszögéből az amerikai gazdaság növekedési kilátásaira nézve.

Az árfolyamok alakulásának az irányát továbbra is főként a legfrissebb vállalati eredménybeszámolók határozzák meg. Az Apple a keddi zárást követően hozta nyilvánosságra az elemzőknek kellemes meglepetést hozó beszámolóját, ami a tőzsdén kívüli forgalomban négy százalékkal meg is emelte részvényének az árfolyamát. A Tesla pedig a szerdai zárás után teszi közzé negyedéves eredménybeszámolóját.

Az ADP munkaügyi adatfeldolgozó intézet szerdán közzétett adatai alapján a vártnál nagyobb mértékben nőtt a foglalkoztatás júliusban az Egyesült Államokban. Az év hetedik hónapjában 219 ezerrel emelkedett a magánszektor nem mezőgazdasági ágazataiban foglalkoztatottak száma, ami februárban mért 241 ezres érték óta a legnagyobb szám. Piaci elemzők ennél kisebb értéket, 185 ezres növekedést vártak júliusra.

Az olajár az amerikai nyersolajkészletek és az OPEC termelésének a növekedése miatt csökkent szerdán. A WTI ára 1,51 százalékkal hordónként 67,72 dollárra, a Brent ára 1,75 százalékkal 72,91 dollárra ment le. Júliusban a Brent hat százalékot, a WTI hét százalékot veszített árából, ami mindkét olajtípusnak 2016 júliusa óta a legrosszabb hónapja volt.

A dollár erősödött, az eurót 0,08 százalékkal jegyezték gyengébben 1,1683 dolláron, az arany ára 0,34 százalékkal unciánként 1219,50 dollárra csökkent.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!