Tőzsde - Mínuszban zártak a nyugat-európai piacok

Gazdaság, 2018.10.18

        London, Frankfurt, Párizs, 2018. október 18., csütörtök (MTI) -  Mínuszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék csütörtökön.

A londoni FTSE100 index 0,39 százalékos, a frankfurti DAX-30 1,07 százalékos mínusszal, a párizsi CAC-40 mutató 0,55 százalékos csökkenéssel fejezte be a napot.

Az euróövezeti vállalatok gyűjtőindexei közül az EuroStoxx50 0,91 százalék csökkenéssel zárta a csütörtöki kereskedést.

Európában csütörtökön nem közöltek piacmozgató hatású makroadatot.

A befektetői hangulatot rontotta, hogy az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve nyíltpiaci bizottságának tagjai a szeptemberi kamatdöntő ülés szerdán nyilvánosságra hozott jegyzőkönyve szerint egyhangúlag döntöttek a kamatemelés mellett, és egyetértettek a monetáris szigorítás tervezett ütemű folytatásában is.

A nagyvállalatok közül a Nestlé és az Ericsson pluszban zárt az előzetes várakozásoknál kedvezőbb negyedéves adatok folytán.

A Novartis svájci gyógyszergyártó is csaknem 2 százalékos emelkedéssel zárta a csütörtöki kereskedést, miután a vállalat azt közölte, hogy csökkent működési profitja a harmadik negyedévben, mert többet költött szerkezetátalakításra és termékfejlesztésre.

Az Unilever mínuszban zárta a napot, annak ellenére, hogy eladásai az elemzők által vártnál nagyobb mértékben nőttek az idei harmadik negyedévben.

A Carrefour részvénye több mint 9 százalékot emelkedett az eladások vártnál nagyobb emelkedése miatt.

A európai tőzsdezáráskor az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 66 cent csökkenéssel, 79,39 dolláron állt.

Ugyanekkor a New York-i tőzsdén a 30 vezető iparvállalat DJIA indexe 1,34 százalék, a részvények szélesebb körét felölelő S&P500 index 1,44 százalék mínuszban volt, a technológiai papírok Nasdaq Composite mutatója pedig 1,95 százalék csökkenést jelzett.

Az arany unciánkénti ára 0,45 százalékkal, 5,50 dollárral 1232,90 dollárra emelkedett

A nemzetközi bankközi devizapiacon egy euróért 1,1481 dollárt adtak a reggel hét órakor jegyzett 1,1500 dollár után.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!