Tőzsde - Pozitív kezdés New Yorkban

Gazdaság, 2018.07.05

Indexemelkedéssel indult a kereskedés csütörtökön az ünnepi szünnap után az amerikai értékpapírpiacokon.

New Yorkban a kereskedés kezdetén a DJIA-30 index 0,46 százalék, az S&P-500 index 0,58 százalék, a Nasdaq Composite index 0,64 százalék nyereséget mutatott.

Kedden a Wall Street indexei fél százalék, a Nasdaq Composite index 0,8 százalék veszteséggel fejezte be a kereskedést. Szerdán az amerikai piacok nemzeti ünnep, a függetlenség napja miatt zárva tartottak.

A keddi kereskedés nagy vesztesei, a technológiai ágazat vezető részvényei, a Facebook, az Amazon, a Netflix és az Alphabet fél százalék körüli nyereséget ért el már a nyitás előtt a tőzsdén kívüli kereskedésben.

A tőzsdei befektetők egyik fő tájékozódási pontja szerdán a Fed előző, június 13-i kamatdöntő ülésének jegyzőkönyve lesz. A Fed a júniusi ülésen idén immár másodjára, illetve 2015 decembere, a kamatemelési ciklus elindulása óta pedig hetedik alkalommal megemelte az irányadó dollárkamatot. Az emelés a piaci várakozásokkal összhangban 25 bázispont volt. Az irányadó kamatsáv így 1,75-2,00 százalék lett.

A monetáris döntéshozók által tett utalások alapján az idén még két alkalommal lehet kamatemelésre számítani, jövőre pedig három alkalommal. A jegyzőkönyvből a korábban jelzett kamatpályára vonatkozóan várnak újabb részleteket a piacok.

Az olajár csökkent csütörtökön, miután Donald Trump amerikai elnök Twitter üzenetben az árak leszorítására szólította fel az OPEC-et. A Brent nyersolaj ára 0,19 százalékkal állt alacsonyabban hordónként 78,09 dolláron, az amerikai WTI nyersolaj ára pedig 0,15 százalékkal 74,03 dollárra csökkent.

A dollár gyengült, az euró három heti csúcsra emelkedett. Az eurót 0,38 százalékkal jegyezték erősebben 1,1700 dolláron. Az arany ára 0,23 százalékkal unciánként 1256,40 dollárra emelkedett.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!