Tőzsde - Új rekordon a Nasdaq Composite index

Gazdaság, 2018.06.20

Erős kezdés után rekordot ért el a Nasdaq Composite index a szerdai kereskedésben New Yorkban.

A DJIA-30 index a pozitív kezdés után a kereskedés vége előtt mintegy két órával már csak mindössze 0,01 százalék nyereséget mutatott. Az amerikai-kínai kereskedelmi ellentétek eszkalálódása az elmúlt napokban teljes mértékben felőrölte a DJIA index év eleje óta felhalmozott nyereségét. Miközben a DJIA index 2017 márciusa óta leghosszabb veszteséges periódusát tudja maga után, az S&P-500 és Nasdaq Composite indexek főként a média- és fejlett technológiai papíroknak köszönhetően folytatták erősödésüket.

Szerdán a DJIA indexet elsősorban a 3M és a Caterpillar közel egy százalékos gyengülése terhelte meg. A General Electric Co. részvénye a DJIA index alapító tagjai közül utolsóként került le a listáról, ami részvényének több mint egy százalékos gyengüléséhez vezetett. A helyét elfoglaló Walgreens részvény pedig egy százalékos erősödéssel debütált.

Az S&P-500 index 0,3 százalék, a Nasdaq Composite index 0,9 százalék nyereséget mutatott a kereskedés végének közeledtével. A Nasdaq index nyeresége egy százalék felett is volt nap közben, új rekordot állítva be.

A technológiai ágazat erősödéshez elsősorban a Facebook, Amazon, Apple, Netflix és Alphabet részvények járultak hozzá.

A Twenty-First Century Fox részvénye több mint hét százalékkal erősödött, miután a Disney rákínált a Comcast múlt heti ajánlatára. A Disney vétel ajánlata 71 milliárd dollárra tette a Fox piaci tőkeértékét a Comcast 65 milliárd dollárja után.

Az olajár vegyesen alakult: miközben az amerikai WTI nyersolaj ára 1,88 százalékkal hordónként 65,88 dollárra emelkedett, a Brent ára 0,05 százalékkal 75,04 dollárra csökkent.

A dollár gyengült kissé tizenegy havi árfolyamcsúcsához képest: az eurót 0,04 százalékkal jegyezték erősebben 1,1594 dolláron. Az arany ára 0,41 százalékkal unciánként 1273,40 dollárra csökkent.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!