Tőzsde - Vegyes indexek New Yorkban

Gazdaság, 2018.04.11

Az amerikai értékpapírpiacokon veszteséges kezdés után a technológiai cégek erősödésének köszönhetően vegyesen alakultak az árfolyamindexek szerdán.

A kereskedés vége előtt bő két órával a DJIA-30 index 0,5 százalék veszteséget, az S&P-500 index 0,2 százalék csökkenést, a Nasdaq Composite index 0,1 százalék erősödést mutatott.

Szerdán nagy nyereséggel zártak az indexek az amerikai-kínai kereskedelmi viszály enyhülésének a jeleire, csütörtökön viszont ismét kockázatkerülő hangulat vett erőt a piacokon az amerikai elnök Szíriához intézett fenyegetése miatt.

A piac azonban végül az induló negyedéves eredménybeszámoló szezonra összpontosította a figyelmét. Az erősödő részvények csoportját a technológiai cégek vezették a Facebook árfolyamának egy százalékos emelkedése eredményeképp.

Az eredménybeszámolók sorát a nagyobbak közül a BlackRock és a Delta Air Lines fogja kezdeni, pénteken pedig a J.P. Morgan Chase, a Citigroup és a Wells Fargo folytatja a sort.

A FactSet felmérése szerint az S&P-500 index tagvállalatai az idei első negyedévben 17 százalékkal növelik nyereségüket - ez lesz a legnagyobb növekedés a 2011 első negyedévi 19 százalék óta.

Az olaj árát a közel-keleti konfliktus eszkalálódásának kockázata emelte meg csütörtökön a 2014 vége óta nem tapasztalt magas szintre. A WTI ára 2,09 százalékkal hordónként 66,88 dollárra, a Brent nyersolajé pedig 1,59 százalékkal 72,17 dollárra emelkedett.

A dollár kissé gyengült, az arany ára viszont emelkedett. Az eurót 0,11 százalékkal jegyezték erősebben 1,2368 dolláron, az arany ára 0,99 százalékkal 1359,20 dollárra emelkedett unciánként.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!