Tőzsde - Vegyes indexekkel indult a kereskedés New Yorkban

Gazdaság, 2018.08.09

Az előző napi vegyes zárás után egyértelmű irány nélkül nyitottak csütörtökön az amerikai tőzsdeindexek.

New Yorkban a kereskedés kezdetén a DJIA-30 index 0,1 százalék veszteséget, az S&P-500 index 0,02 százalék nyereséget, a Nasdaq Composite index 0,05 százalék nyereséget mutatott.

Az S&P-500 index alig fél százaléknyira áll a januárban beállított rekordjától. Az index a nagy technológia cégek eredményeinek köszönhetően szerdán is nyereséggel zárt, a hetedik egymást követő napon, ami az idén március óta a leghosszabb nyereséges szakasza. Az index a csütörtöki kereskedésben minden bizonnyal célba veszi januári rekordját. A két másik vezető indexet viszont az amerikai-kínai kereskedelmi adok-kapok újabb fordulója szorította mínuszba szerdán.

A csütörtöki kereskedés fő meghatározó és egymás ellen ható tényezői is a negyedéves tőzsdei beszámoló szezon esedékes publikációi, valamint az amerikai-kínai kereskedelmi ellentétek elmérgesedésének legfrissebb fejleményei lehetnek.

Az Egyesült Államok és Kína az elmúlt napokban kölcsönösen importvám emelést jelentett be a kereskedelmi forgalom egyre szélesedő körére. Számos, a szerdai zárást követően közzétett és az elemzői várakozásokat felülmúló negyedéves eredmény-beszámoló azonban pozitív módon alapozta meg a csütörtöki nyitást.

Az olajár az előző napi három százalékos esés után felfelé korrigált kissé, a WTI 0,06 százalékkal hordónként 66,98 dollárra, a Brent pedig 0,19 százalékkal 72,42 dollárra.

A dollár erősödött, az eurót 0,17 százalékkal jegyezték gyengébben 1,1590 dolláron. Az arany ára 0,10 százalékkal unciánként 1222,20 dollárra emelkedett.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!