Tőzsde - Vegyes indítás New Yorkban

Gazdaság, 2018.09.12

A keddi záróértékükhöz képest vegyesen, de csak minimális elmozdulással indítottak szerdán a vezető New York-i tőzsdemutatók.

A kereskedés kezdetén a DJIA-30 index 0,09 százalék erősödést, az S&P-500 index 0,01 százalék növekedést, a Nasdaq Composite index viszont 0,13 százalék csökkenést jelzett.

A piacokra rányomja a bélyegét az a befektetői félelem, hogy tovább mérgesedhet a kereskedelmi háború az Egyesült Államok és Kína között.

Fél százalék mínuszban állt az Apple árfolyama azelőtt, hogy az esti órákban a cég több új termékkel rukkol elő.

Drágultak az energiaipari cégek részvényei annak a hatására, hogy a kőolaj ára megközelítette a hordónkénti 80 dollárt.

Gyengültek ugyanakkor a chipgyártók részvényárai, miután a Goldman Sachs szerint csökken a DRAM és a NAND chipek ára a túlkínálat miatt.

Elemzők szerint trendalakító lehet az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed amerikai gazdasági helyzetelemzése, amelyet este hoznak nyilvánosságra.

Tőzsdenyitáskor az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 35 cent (0,44 százalék) emelkedéssel, 79,41 dolláron állt.

Az arany ára unciánként 2,70 dollárral (0,22 százalékkal) 1199,50 dollárra süllyedt.

New York-i tőzsdenyitáskor a vezető európai tőzsdemutatók pluszban álltak. Londonban a FTSE100 index 0,35 százalékos, Frankfurtban a DAX30 index 0,27 százalékos, Párizsban a CAC40 index pedig 0,75 százalékos erősödést jelzett.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!