Tőzsde - Vegyes kezdés New Yorkban

Gazdaság, 2020.01.15

Vegyesen változó indexekkel, minimális elmozdulásokkal indult szerdán a kereskedés az amerikai értékpapírpiacokon.

New Yorkban a kereskedés kezdetén a DJIA-30 index 0,13 százalék csökkenést, az S&P-500 index 0,03 százalék csökkenést, a Nasdaq Composite index 0,05 százalék emelkedést mutatott.

Kedden az indexek vegyesen zártak, a DJIA szerény emelkedéssel, az S&P-500 és Nasdaq Composite index veszteséggel végzett.

A tőzsdei befektetők az amerikai-kínai kereskedelmi egyezmény részleteinek a megismerése előtt nem nagyon kívánják magukat nagyobb árfolyammozgás mellett elkötelezni, kivárásra rendezkedtek be ugyanakkor a negyedik negyedéves vállalati eredménybeszámolói szezon kezdeti szakaszán is.

Értesülések szerint az aláírás előtt álló "első fázisú" amerikai-kínai kereskedelmi egyezmény értelmében az Egyesült Államok egyelőre fenntartja a kínai árukra kivetett megemelt importvámokat.

Az importvámok fenntartásának kilátása az olajárakat is csökkentette: az amerikai piacok nyitásakor a WTI nyersolaj ára 0,27 százalékkal állt alacsonyabban a globális kereskedelemben hordónként 58,07 dolláron, a Brent ára 0,28 százalékkal 64,31 dollárra csökkent.

Az eurót 0,30 százalékkal jegyzik erősebben 1,1160 dolláron, az arany spot ára unciánként 1552,99 dolláron állt, 0,44 százalékkal magasabban.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!