Tőzsde - Vegyes kezdés New Yorkban

Gazdaság, 2020.05.29

Vegyes indexekkel indult a kereskedés pénteken az amerikai értékpapírpiacokon az előző napi veszteségek után.

A pénteki nyitáskor az DJIA-30 index 0,30 százalék veszteséget, az S&P-500 index 0,33 százalék csökkenést, a Nasdaq Composite index viszont 0,10 százalék nyereséget mutatott.

Az amerikai piacok nyitásakor az európai tőzsdeindexek fél és egy százalék körüli veszteségben jártak.

Az indexcsökkenés az amerikai-kínai politikai fesztültség eszkalálódásával keltett piaci aggodalmakra vezethető vissza. A befektetők a Hongkong autonómiáját csorbító kínai törvényre adott washingtoni válaszra várnak.

Az amerikai árfolyamindexek egyébként a héten korábban még emelkedtek, a DJIA index a pénteki nyitásig 3,8 százalék, az S&P-500 index 2,8 százalék, a Nasdaq Composite index 0,9 százalék nyereséget halmozott fel a hét eleje óta. A hét utolsó napjaiban bekövetkezett árfolyamcsökkenéssel együtt is az indexek nyereséggel fejezhetik be a hónapot.

Az olajár csökkent pénteken. Részben az amerikai üzemanyagkészleteknek a piacok által nem kellő mértékűnek tekintett csökkenése, részben pedig a fokozódó amerikai-kínai feszültségből eredő keresleti aggodalmak miatt. A csökkenés "technikai pihenőnek" is tekinthető a hetek óra tartó áremelkedést követően.

Az amerikai piacok nyitásakor a WTI nyersolaj ára 1,33 százalékkal állt alacsonyabban a globális kereskedelemben hordónként 33,26 dolláron, a Brent ára pedig 1,55 százalékkal 35,47 dollárra csökkent.

Az eurót 0,37 százalékkal jegyzik erősebben 1,1117 dolláron, az arany spot ára 0,48 százalékkal unciánként 1727,53 dollárra emelkedett.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!