Tőzsde - Vegyesen alakult a kereskedés New Yorkban

Gazdaság, 2018.06.07

Vegyesen alakult a kereskedés a New York-i tőzsdén csütörtökön: a technológiai részvények árfolyamának esése megakasztotta a Nasdaq négy napja tartó menetelését, a McDonald's és az energetikai vállalatok viszont nyereségben tartották a Dow Jonest.

Közép-európai idő szerint este fél nyolckor, két és fél órával a zárás előtt a Dow Jones ipari átlag 0,30 százalékos pluszban, míg a tőzsdén jegyzett legnagyobb amerikai részvénytársaságok Standard & Poor's 500-as mutatója 0,23 százalékos, a technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója pedig 0,97 százalékos mínuszban állt.

A technológiai részvények árfolyama jelentősen emelkedett az utóbbi hetekben, az ágazat részvényei felülteljesítőek voltak, több mint 5 százalékkal drágultak a múlt hónapban. Csütörtökön azonban profitot realizáltak a befektetők, így visszaesett a kezdőbetűik neve alapján csak FAANG-részvények néven emlegetett csoport minden tagja: a Facebook 2,02 százalékkal, az Amazon 0,84 százalékkal, az Apple 0,51 százalékkal, a Netflix 2,54 százalékkal, a Google pedig 1,71 százalékkal gyengült.

A nap híreként Wilbur Ross amerikai kereskedelmi miniszter bejelentette, hogy megállapodtak a ZTE kínai mobil távközlési konszernnel az amerikai alkatrészek beszerzését tiltó rendelkezés visszavonásának feltételeiről. Art Hogan, a B. Riley FBR nevű bostoni befektetési bank vezető elemzője szerint a piacok úgy értelmezték a döntést, hogy a kereskedelmi feszültségek enyhülnek. Az amerikai csipgyártók közül a Qualcomm 0,9 százalékkal, a Broadcom pedig 0,54 százalékkal drágult.

A McDonald's gyorsétterem-lánc árfolyama közel 4 százalékkal, 168,72 dollárra, négyhavi csúcsra emelkedett arra a hírre, hogy a vállalat újabb leépítést tervez.

Egy euróért 1,1814 dollárt adtak, 0,33 százalékkal gyengült az amerikai fizetőeszköz. A japán jenhez képest 0,50 százalékot veszített értékéből a dollár, 109,58 jenen forgott. A hat főbb devizával szemben kalkulált dollárindex 0,30 százalékkal, 93,33 pontra csúszott le.

A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két nyersolajkeverék, az északi-tengeri Brent és a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) ára gyorsuló ütemben emelkedett egész nap. A legközelebbi, augusztusi határidős jegyzésekben a Brent hordónként 2,15 százalékos nyereségben, 76,98 dolláron állt, míg a júliusi szállítású WTI 1,67 százalékos pluszban, 65,81 dolláron forgott.

A New York-i árupiacon az arany unciánkénti ára augusztusi szállításra 0,15 százalékkal, 1303,40 dollárra nőtt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!