Tőzsde - Vegyesen alakult a kereskedés New Yorkban

Gazdaság, 2018.06.13

Vegyesen alakult a kereskedés a New York-i tőzsdén szerdán, a nap nyertesei a médiavállalatok voltak, köszönhetően annak, hogy egy washingtoni kerületi bíró engedélyezte az AT&T telekommunikációs vállalatnak a Time Warner médiakonszern 85 milliárd dollárért történő felvásárlását.

A döntés után számos fúziós ügylet résztvevői jobb esélyekkel vághatnak neki a hatósági jóváhagyások megszerzésének, így a média és távközlési ágazatban, csakúgy mint az egészségügyben, dollárszázmilliárdokban mérhető megállapodások jöhetnek létre.

Közép-európai idő szerint este fél nyolckor, két és fél órával a zárás előtt a Dow Jones ipari átlag 0,09 százalékos mínuszban, míg a tőzsdén jegyzett legnagyobb amerikai részvénytársaságok Standard & Poor's 500-as mutatója 0,01 százalékos, a technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója pedig 0,30 százalékos pluszban állt. A Nasdaq Composite napközben újabb történelmi csúcsot ért el, főleg a Netflix és az Amazon húzta felfelé az indexet.

Az eddigi kereskedés során keveset változtak a mutatók, mivel a befektetők már az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve kamatdöntésére és friss gazdasági előrejelzésére várnak. Az szinte teljes egészében biztos, hogy a nyíltpiaci bizottság 25 bázispontos kamatemelést hajt végre. A kérdés már csak az, hogy idén még egy vagy két alkalommal emel-e kamatot a Fed.

A Time Warner több mint 3 százalékkal drágult, de az AT&T majdnem 5 százalékot veszített értékéből. A Twenty-First Century Fox filmstúdió árfolyama több mint 7 százalékkal emelkedett, mert a befektetők arra számítanak, hogy fokozódik az árverseny a Walt Disney és a Comcast között a Rupert Murdoch tulajdonában álló cégért. A Netflix internetes tartalomszolgáltató 3,2 százalékkal drágult, miután a Goldman Sachs megerősítette vételi ajánlását és emelte a részvény célárfolyamát.

Egy euróért 1,1786 dollárt adtak, 0,35 százalékkal gyengült az amerikai fizetőeszköz. A japán jenhez képest azonban 0,05 százalékkal erősödött a dollár, 110,43 jenen forgott. A hat főbb devizával szemben kalkulált dollárindex 0,28 százalékkal, 93,57 pontra csúszott le.

A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két nyersolajkeverék, az északi-tengeri Brent és a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) ára gyorsuló ütemben emelkedett délután az amerikai kereskedelmi olajtartalékok erős csökkenésének hírére. A legközelebbi, augusztusi határidős jegyzésekben a Brent hordónként 1,08 százalékos nyereségben, 76,70 dolláron állt, míg a júliusi szállítású WTI 0,62 százalékos pluszban, 66,77 dolláron forgott.

A New York-i árupiacon az arany unciánkénti ára augusztusi szállításra 0,15 százalékkal, 1303,40 dollárra nőtt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!