Tőzsde - Alig változnak az árfolyamindexek New Yorkban

Gazdaság, 2017.07.17

Vegyes kezdésből óvatos emelkedésbe fordultak az árfolyamindexek hétfőn a New York-i tőzsdéken, a céges eredmény beszámolókban eseménydús hét első napján.

Az amerikai kereskedés vége előtt mintegy két órával a DJIA-30 index 0,03 százalék, az S&P-500 index 0,05 százalék, a Nasdaq Composite 0,06 százalék nyereséget mutatott. A múlt pénteken a DJIA és az S&P index is rekordot ért el, a Nasdaq Composite pedig a hétfői kereskedés kezdetén alig fél százalékra volt rekordjától.

A második negyedévi tőzsdei eredmény beszámoló szezon ezen a héten vesz igazán lendületet, a befektetők az olyan nagyvállalatok, mint a Goldman Sachs, a Bank of America, a Microsoft, a Qualcomm, az IBM, a Johnson & Johnson vagy az eBay adataira várnak. Nagy várakozás előzi meg a Netflix hétfői zárás után megjelenő negyedéves beszámolóját.

Elemzők prognózisai szerint a második negyedévben az S&P-500 index tagvállalataitól átlagosan 6-8 százalékos nyereségnövekedésre lehet számítani az egy évvel korábbihoz képest, az első negyedévi 15 százalék után.

Hétfőn az S&P-500 indexben képviselt 11 gazdasági ágazatból kilencnek emelkedett a mutatója, a legnagyobb mértékben, 0,4 százalékkal a nyersanyagiparé. A pénzügyi ágazat mutatója alig mozdult, miután a JPMorgan, a Citigroup és a Wells Fargo pénteken közzétett eredménye nem keltett különösebb izgalmat a befektetők körében. A BlackRock vagyonkezelő részvénye viszont három és fél százalékkal gyengült az elemzők által vártnál gyengébb eredmények láttán.

Az olajár a múlt heti öt százalékot meghaladó emelkedés után hétfőn lefelé korrigált. A piaci zárás előtt két órával a Brent nyersolaj ára 0,78 százalékkal állt alacsonyabban hordónként 48,53 dolláron, a WTI nyersolajé pedig 0,97 százalékkal alacsonyabban 46,09 dolláron. A túltermelési aggodalmak függvényében az elmúlt negyedévben 12 százalékkal csökkent az olaj ára.

Az arany ára 0,56 százalékkal unciánként 1234,35 dollárra emelkedett.

Az euró/dollár árfolyam csak kevéssé változott, az eurót 0,09 százalékkal jegyezték erősebben 1,1479 dolláron.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!