Tőzsde - Csökkenő árfolyamok, vegyes indexek New Yorkban

Szerencsejáték, 2018.03.14

Pozitív kezdés után csökkenésnek indultak és részben veszteségbe fordultak az amerikai tőzsdeindexek újabb importvámok kivetéséről szóló értesülések hatására.

Az amerikai kereskedési idő vége előtt mintegy két órával a DJIA-30 index 0,5 százalék, az S&P-500 index 0,3 százalék veszteséget, a Nasdaq Composite index 0,2 százalék nyereséget mutatott.

A nap folyamán olyan értesülések láttak napvilágot, miszerint Donald Trump elnök importvám kivetését tervezi 60 milliárd dollárnyi kínai áruimportra. Az elnök a múlt héten acélipari és alumíniumipari termékekre vetett ki védővámot, amelyek az elkövetkező hetekben léphetnek életbe.

A befektetők körében ezért aggodalom alakult ki az esetleges kínai ellenintézkedések miatt, amelyek súlyosan érinthetik olyan nagyvállalatok, mint például a Boeing eladási terveit. A Boeing részvényének ennek betudható három és fél százalékos esése így nagyban hozzájárult a DJIA index csökkenéséhez.

Az S&P-500 index a közüzemi ágazatok viszonylag jó szereplésének köszönhetően kevésbé gyengült, mint a DJIA index. A Nasdaq Composite index pedig bár szintén csökkent, de megőrizte pozitív értékét a nagy súlyozással szereplő Alphabet és a Netflix részvények másfél és két és fél százalékos erősödésének köszönhetően.

Az olajár emelkedett szerdán, de az emelkedés mértékét korlátozta az amerikai olajkészletek vártnál nagyobb heti növekedéséről megjelent kimutatás. Az amerikai WTI nyersolaj ára 0,28 százalékkal 60,88 dollárra emelkedett hordónként, a Brent nyersolajé pedig 0,29 százalékkal 64,83 dollárra.

A dollár erősödött, az arany ára pedig nagyjából ugyanannyit gyengült. Az eurót 0,14 százalékkal jegyezték gyengébben 1,2374 dolláron, az arany ára pedig 0,13 százalékkal unciánként 1325,40 dollárra csökkent.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!