Tőzsde - Csökkenő indexek New Yorkban

Szerencsejáték, 2017.04.13

Gyenge kezdés után a harmadik egymást követő veszteséges zárás felé tartottak csütörtökön az amerikai tőzsdeindexek.

A kereskedés vége előtt másfél órával a DJIA-30 és az S&P-500 index 0,3 százalék, a Nasdaq Composite index 0,2 százalék veszteséget mutatott.

A befektetők figyelmét Donald Trump túl erős dollárárfolyamról egy szerdai interjúban tett utalása mellett alapvetően a most induló negyedéves eredmény beszámoló szezon első fecskéi kötötték le csütörtökön. A nap közben közzétett makrogazdasági adatokra pedig vegyesen reagált a tőzsde.

A termelői árindex 0,1 százalékkal csökkent márciusban az előző havihoz képest a februári 0,3 százalékos növekedés után. A piac változatlan árszintet várt. Az első alkalommal munkanélküli segélyért folyamodók száma pedig a várt növekedés helyett csökkent az elmúlt héten az előző hetihez képest. A Michigan Egyetem fogyasztói hangulatindexe váratlan mértékű javulást mutatott áprilisra vonatkozóan a 2000 novembere óta legjobbnak ítélt gazdasági kondícióknak köszönhetően.

Az egyébként is negatív tartományban mozgó árfolyamindexek viszonylag meredek esésnek indultak arra a hírre, hogy az Egyesült Államok egy korábban harctéren még ki nem próbált bunkerromboló bombát vetett be Afganisztánban.

A beszámolói szezont a nagyobbak közül a Wells Fargo, a JPMorgan és a Citigroup indították el, részvényeik viszont a kedvező adatok ellenére is gyengültek.

Az S&P-500 indexre az egyik legnagyobb terhet éppen a Wells Fargo két százalékos árfolyamesése mérte. Az S&P-500 index tizenegy ágazati alindexéből egyébként nyolc gyengült, a pénzügyi ágazati mutatója 0,3 százalékkal, az energiaiparé pedig a csökkenő olajárak miatt egy százalékkal.

Az olajár a szerdán elért egy havi csúcs után csökkent, a kereskedés vége előtt másfél órával a WTI 0,08 százalékkal állt alacsonyabban 53,07 dolláron, a 0,14 százalékkal hordónként 55,78 dolláron.

A határidős piacon az arany legközelebbi kontraktusának a jegyzése 0,85 százalékkal unciánként 1288,95 dollárra emelkedett.

A dollár erősödött, az eurót 0,46 százalékkal jegyezték gyengébben 1,0616 dolláron.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!