Tőzsde - Emelkedés a New York-i tőzsdén

Gazdaság, 2017.07.05

Pluszban álltak a New York-i tőzsde irányadó indexei szerda este.

Közép-európai idő szerint 19.30 óra körül a 30 vezető amerikai iparvállalat DJIA mutatója 0,02 százalékos, a tőzsdén jegyzett legnagyobb részvénytársaságok Standard & Poor's 500-as mutatója 0,12 százalékos pluszban állt, a technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója pedig 0,73 százalékos emelkedést jelzett.

A DJIA és a Standard & Poor's 500-as mutatója nem mutatott nagyobb elmozdulást, azonban a Nasdaq a technológiai részvények kedvező teljesítménye folytán jelentősebb pluszban állt.

A befektetők az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed június 14-i kamatdöntő ülésének jegyzőkönyvére várnak, amelyet közép-európai idő szerint szerdán este 20 órakor tesznek közzé.

A Fed a júniusi ülésen az idén második alkalommal emelte meg az alapkamatot, ami nem okozott meglepetést, hiszen a lépést már korábban szinte teljes mértékben beárazták a piacok. A Fed egyúttal jelezte, hogy mérlegében 4,5 ezer milliárd dolláros kötvény aktívumát fokozatos csökkenti. A jegyzőkönyvből leginkább ennek menetére és ütemezésére vonatkozóan szeretnének többet megtudni a tőkepiaci szereplők.

Az olajár egy százalékot meghaladó csökkenéssel fejezte be szerdán több, mint öt éve a leghosszabb egyhuzamban tartó áremelkedését. Júniusra vonatkozóan a Thomson Reuters Oil Research az OPEC termelésének a növekedését mutatta ki második egymást követő hónapban a 2018 márciusáig meghosszabbított termeléskorlátozó megállapodás ellenére.

Közép-európai idő szerint este fél nyolc körül a New York-i árupiacon a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) amerikai könnyűolajfajta hordónkénti (159 liter) ára 1 dollár 87 cent csökkenéssel 45,20 dolláron állt, a Brent olaj hordónkénti ára pedig 1 dollár 72 centes mínusszal 47,89 dollár volt.

Az arany unciánkénti ára 0,16 százalékkal (1,97 dollárral) 1221,17 dollárra emelkedett New Yorkban.

A nemzetközi bankközi devizapiacon az euró 1,1340 dolláron állt a reggeli 1,1354 dollár után.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!