Tőzsde - Enyhén gyengülnek az amerikai tőzsdeindexek

Gazdaság, 2017.11.22

Bizonytalan, gyengén pozitív kezdés után csekély veszteségbe csúsztak szerdán a főbb amerikai tőzsdeindexek.

Az indexek keddi rekordzárása után többségében enyhén lefelé korrigáltak szerdán az árfolyamok az amerikai piacokon, bár a nagyrészt fejlett technológiai cégek részvényeit tartalmazó Nasdaq Composite index tartotta magát.

A kereskedés vége előtt bő két órával a DJIA-30 index 0,3 százalék, az S&P-500 index 0,1 százalék veszteséget mutatott, míg a Nasdaq Composite néhány ponttal előző zárása felett tartózkodott.

A keddi magas zárás negatív korrekciójára a Fed előző, november elsejei kamatdöntő ülésének jegyzőkönyvére való várakozás adott okot a befektetőknek, akik a közzététel előtt tartózkodtak nagyobb pozíciók felvételétől. A jegyzőkönyvtől a piac útmutatást vár a következő, decemberi kamatdöntő ülésre vonatkozóan. Jelenleg több mint kilencven százalékra teszik egy újabb kamatemelés valószínűségét.

A negatív árfolyam-korrekciót kedvező vállalati eredmények tartották kordában. Az S&P-500 index tagjainak már 98 százaléka megtette negyedéves jelentését, nyereségük átlagban hat százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit és csaknem háromnegyedük a piaci várakozásoknál magasabb nyereséget ért el. Az S&P-500 index az év eleje óta már 16 százalékkal erősödött.

Az energiaipari vállalatok részvényei az emelkedő olajárat követve erősödtek szerdán, ágazati mutatójuk közel fél százalékkal ment fel. Az amerikai WTI nyersolaj ára 2,02 százalékkal hordónként 57,98 dollárra, a Brent nyersolajé 1,04 százalékkal 63,22 dollárra drágult.

A dollár gyengült, az arany ára ezzel párhuzamosan emelkedett. Az eurót 0,52 százalékkal 1,1799 dollárra erősödött, az arany jegyzése 0,74 százalékkal 1291,24 dollárra emelkedett.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!