Tőzsde - Gyengüléssel nyithatnak a nyugat-európai piacok

Gazdaság, 2018.03.07

Szerdán mínuszban indíthatnak a fontosabb nyugat-európai tőzsdék a keddi, szerény erősödés után.

Elemzők várakozása szerint a londoni tőzsdemutató 0,7 százalék, a frankfurti 0,8 százalék, a párizsi pedig 0,85 százalék gyengüléssel kezdhetik a napot.

Az Egyesült Államok és a világ sok más országa közötti kereskedelmi háború veszélye miatt mínuszokban zárt reggel Ázsia és ez kihat az európai kereskedésre is - mondták elemzők.

Szerdán több fontos makrogazdasági adat is befolyásolhatja a trendet. Ezek közül kiemelkedik délelőtt az euróövezet negyedik negyedévi gazdasági növekedésére vonatkozó végleges adat. Délután ismertetik a foglalkoztatás februári alakulására vonatkozó amerikai adatot és este, európai tőzsdezárás után teszik közzé az úgynevezett Bézs Könyvet, ami az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed legfrissebb gazdasági helyzetelemzése.

Kedden a londoni börze FTSE100 indexe 0,43 százalékkal, a frankfurti DAX30 0,19 százalékkal, a párizsi CAC40 mutató pedig 0,06 százalékkal erősödött.

Szerda reggel nyolc óra körül az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 57 cent (0,87 százalék) csökkenéssel, 65,22 dolláron állt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!