Tőzsde - Nyereséges zárás Európában

Gazdaság, 2017.11.16

Nyereséges zárással fordították vissza előző napi veszteségeiket a főbb európai értékpapírpiacok csütörtökön.

A kereskedési idő végén a pán-európai FTSE Eurofirst 300 index 0,66 százalék, a Stoxx 600 index 0,75 százalék, az euróvezeti EuroStoxx50 index 0,41 százalék nyereségben állt.

A nem hivatalos adatok szerint a londoni FTSE-100 index 0,20 százalék, a frankfurti DAX index 0,53 százalék, a párizsi CAC-40 index 0,61 százalék erősödést mutatott a kereskedés végén. Madridban 0,76 százalék, Milánóban 0,18 százalék emelkedéssel fejezte be a kereskedést a tőzsdeindex.

Csütörtökön elsősorban vállalati eredmény beszámolók alapján tájékozódtak az európai befektetők.

A legjobban az építőipari és a nyersanyagipari ágazatok szerepeltek csütörtökön két százalékos erősödéssel. A francia Bouygues például öt százalékkal erősödött első kilenc havi eredményének köszönhetően.

Az egyetlen veszteséges ágazatnak az olaj és gázipar bizonyult csütörtökön.

Az olajárak kezdetben csökkentek, majd stabilizálódtak csütörtökön azzal párhuzamosan, ahogy a piac figyelme egyre inkább a nagy olajtermelők hó végi találkozójának várható eredményeire terelődött. A WTI ára 0,05 százalékkal hordónként 55,36 dollárra emelkedett, a Brent ára 0,16 százalékkal 61,77 dollárra csökkent.

Az elmúlt napokban az olajár csökkenését az amerikai olajtermelésnek az OPEC termeléskorlátozásának a hatását veszélyeztető növekedése idézte elő. Az olaj ára hónapok óta tartó emelkedéssel két és fél éves csúcsot ért el a múlt héten az OPEC termeléskorlátozásának köszönhetően, ami miatt már megindult a világ olajtartalékainak apadása is.

Az eurót 0,20 százalékkal jegyezték gyengébben 1,1768 dolláron, az arany ára 0,11 százalékkal 1279,88 dollárra emelkedett unciánként.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!