Tőzsde - Nyereséges zárás felé halad New York

Gazdaság, 2017.03.17

Vegyes kezdés és nap közbeni ingadozás után a zárás közeledtével pozitív tartományba léptek át a főbb amerikai tőzsdeindexek.

Az indexek nap közben korábbi rekordjaik fél és egy százalékos közelségében mozogtak, így rekord közeli zárásra, vagy akár rekordra is lehet számítani. A kereskedés vége előtt mintegy másfél órával 0,15-0,18 százalék nyereséget mutattak az indexek.

Pénteken leginkább a pénzügyi és az egészségügyi cégek papírjai gyengélkedtek. A Nasdaq piac pénzügyi és biotechnológiai indexei például egy-egy százalékkal gyengült. Az S&P-500 indexben képviselt tizenegy gazdasági ágazatból nyolcnak erősödött a mutatója. A közüzemi ágazat mutatója fél százalékkal emelkedett.

Az olaj ára alig változott pénteken, kissé emelkedett. A WTI 0,16 százalékkal hordónként 48,83 dollárra, a Brent 0,17 százalékkal hordónként 51,83 dollárra. A múlt heti tíz százalék veszteség után a Brent és a WTI is közel egy százalék áremelkedéssel fejezheti be a hetet.

Az arany heti áremelkedése mintegy két százalék lehet. Pénteken a határidős piacon a legközelebbi kontraktust 0,20 százalékkal jegyezték erősebben 1229,55 dolláron.

A dollár erősödött kissé, az eurót 0,17 százalékkal jegyezték gyengébben 1,0748 dolláron. A hetet viszont a dollár fejezi be fél százalékkal gyengébben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!