Tőzsde - Pozitív kezdés New Yorkban

Gazdaság, 2017.04.27

Indexemelkedéssel indult a kereskedés csütörtökön az amerikai értékpapírpiacokon.

New Yorkban a kereskedés kezdetén a DJIA-30 index 0,09 százalék, az S&P-500 index 0,06 százalék, a Nasdaq Composite index 0,22 százalék nyereséget mutatott.

Szerdán az indexek csekély veszteséggel zártak.

Csütörtökön a folyamatban lévő negyedéves vállalati eredménybeszámolói szezon legfrissebb közleményeire összpontosítanak majd a piacok, bár az igazán nagy tőzsdei cégek, például az Alphabet, az Amazon.com, az Intel, a Microsoft és a Starbucks eredménye a zárás után jelenik meg.

A csütörtöki nyitás előtt közzétett makrogazdasági mutatók nem bizonyultak túl kedvezőnek, a tartós fogyasztási cikkek megrendelése a vártnál kisebb mértékben növekedett márciusban, az első alkalommal munkanélküli segélyért folyamodók száma pedig nagyobb mértékben emelkedett a múlt héten a vártnál.

Az olajárak csökkentek csütörtökön annak hírére, hogy két líbiai olajmezőn újraindult a termelés. Az amerikai piaci nyitáskor a WTI nyersolaj 2,08 százalékkal állt alacsonyabban, hordónként 48,59 dolláron, a Brent nyersolaj pedig 2,16 százalékkal alacsonyabban, 51,28 dolláron.

Az arany határidős jegyzése legközelebbi teljesítésre 0,22 százalékkal, unciánként 1266,94 dollárra emelkedett.

A dollár erősödött, az eurót 0,38 százalékkal jegyezték gyengébben, 1,0863 dolláron.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!