Tőzsde - Pozitív kezdés New Yorkban

Gazdaság, 2017.10.13

Az előző napi zárás után pénteken indexerősödéssel indult a kereskedés az amerikai értékpapírpiacokon.

A kereskedés kezdetén a DJIA-30 index 0,16 százalék, az S&P-500 index 0,19 százalék, a Nasdaq Composite index 0,34 százalék nyereséget mutatott.

A nyitás előtt több nagyvállalat, közöttük a Bank of America, a PNC Financial Services Group tette közzé várakozáson felüli eredményét. A piac alapvetően az induló vállalati eredmény beszámolói szezon adataira összpontosítja figyelmét.

A kezdés előtt nyilvánosságra hozott makrogazdasági mutatók, a szeptemberi fogyasztói árindex és a kiskereskedelmi forgalom elmaradtak a piaci várakozásoktól.

A Fed szeptemberi ülésének szerdán nyilvánosságra hozott jegyzőkönyvében foglaltakhoz adalékként szolgálhat több jegybankár pénteken esedékes nyilatkozata is. A jegyzőkönyv a korábban sejtettnél erősebb inflációs aggodalmakat tárt fel a Fed döntéshozói körében. Pénteken a Dallas Fed elnöke Robert Kaplan, a Chicago Fed elnöke Charles Evans, valamint Janet Yellen Fed-elnök tart beszédet különböző fórumokon.

Az olaj árát pénteken a kínai olajimport növekedése és a közel-keleti politikai feszültség éleződése emelte meg. A Brent nyersolaj ára 1,62 százalékkal 57,16 dollárra, a WTI nyersolajé 1,54 százalékkal 51,38 dollárra nőtt hordónként.

Az arany ára emelkedett és jó úton halad afelé, hogy öt hete az első nyereséges hetet hagyja maga után. A határidős jegyzés 0,56 százalékkal ment fel 1303,79 dollárra unciánként.

A dollár gyengült, az eurót 0,33 százalékkal jegyezték erősebben 1,1870 dolláron.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!