Tőzsde - Pozitív kezdés New Yorkban

Gazdaság, 2018.03.08

A szerdai vegyes, de a napi mélypontnál lényegesen magasabb zárás után indexemelkedéssel indult a kereskedés csütörtökön az amerikai értékpapírpiacokon.

New Yorkban a kereskedés kezdetén a DJIA-30 index 0,2 százalék, az S&P-500 index 0,3 százalék, a Nasdaq Composite index 0,4 százalék emelkedést mutatott.

A tőzsdei befektetőket elsősorban a védővámok bevezetésének a lehetősége foglalkoztatja. A Fehér Ház a hét végére ígérte az elnöki terv részleteinek a nyilvánosságra hozatalát, beleértve a védővámok alól esetleg mentesülő országok megnevezését is. Mexikó és Kanada valószínű mentesítése a védővámok alól nagyban hozzájárult a tőzsdei árfolyamok mostani erősödéséhez.

Az olaj árát alapvetően az emelkedő amerikai termelés és a készletek növekedése tartja nyomás alatt, csütörtökön azonban az ár kissé felfelé korrigált. Az amerikai kereskedés kezdetére a Brent a globális kereskedelemben változatlan áron állt hordónként 64,34 dolláron, az amerikai WTI nyersolaj pedig 0,21 százalékkal 61,28 dollárra emelkedett.

A dollár árfolyama kissé emelkedett, az arany ára pedig ezzel párhuzamosan csökkent. Az eurót 0,20 százalékkal jegyezték gyengébben 1,2386 dolláron, az arany legközelebbi kontraktusának a jegyzése pedig 0,14 százalékkal unciánként 1325,80 dollárra csökkent a határidős piacon.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!