Tőzsde - Újabb rekord zárás felé halad New York

Gazdaság, 2017.10.13

Erős kezdés után a pénteki kereskedésben mindvégig pozitív tartományban mozogtak és új rekordokat értek el a főbb tőzsdeindexek New Yorkban.

A kereskedés vége előtt bő másfél órával a DJIA-30 és az S&P-500 index 0,2 százalék, a Nasdaq Composite index 0,3 százalék nyereséget mutatott.

Mindhárom index rekordot ért el nap közben és nyereséges hétzárás elé is néz. A Wall Street indexeinek ez lesz az ötödik egymást követő nyereséges hete, a Nasdaq index pedig a harmadikat zárhatja nyereséggel.

Az indexek tanúsága szerint piac nagy várakozással tekint az induló negyedéves eredmények elé. Az amerikai tőzsdei cégek többségében várakozáson felüli eredménybeszámolókat mutattak be az előző három negyedévben.

Az S&P-500 index tagvállalatainak átlagos nyeresége a tavalyi negyedik negyedévtől az idei második negyedévig 6,1 százalékkal, 15,5 százalékkal és 10,8 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest. Az idei harmadik negyedévre négy százalékos növekedést várnak az elemzők.

A Bank of America tőzsdei nyitás előtt közzétett negyedéves eredmény beszámolójával 1,6 százalék erősödést ért el. A Netflix hétfőn esedékes beszámolóját pedig másfél százalék erősítéssel előlegezték meg a befektetők, ami első alkalommal vitte 200 dollár fölé az árfolyamot.

Az olaj ára a kínai import növekedése és a közel-keleti politikai feszültség éleződése miatt emelkedett pénteken. Kína szeptemberben napi 9 millió hordó olajat importált szemben a korábbi átlagos 8,5 millió hordóval. A WTI 1,60 százalékkal hordónként 51,41 dollárra, a Brent 1,56 százalékkal 57,13 dollárra emelkedett.

Az arany ára emelkedett és öt hete az első alkalommal lesz alkalma nyereséggel zárni a hetet. A határidős piacon a legközelebbi kontraktus jegyzése 0,61 százalékkal 1304,44 dollárra ment fel unciánként.

Az eurót 1,1822 dolláron jegyezték este, 0,08 százalékkal gyengébben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!