Tőzsde - Vegyes indexek New Yorkban

Gazdaság, 2017.07.20

Vegyes kezdés után sem alakult ki egyértelmű irány csütörtökön az amerikai értékpapírpiacokon, az indexek az előző napi zárástól csekély eltéréssel pozitív és negatív tartományban egyaránt mozogtak.

A kereskedés vége előtt mintegy két órával a DJIA-30 index 0,04 százalék veszteséget, az S&P-500 index 0,09 százalék nyereséget, a Nasdaq Composite index 0,14 százalék nyereséget mutatott.

Az S&P-500 és Nasdaq Composite indexek a csekély változás ellenére is rekordértéket érintettek nap közben. Az indexek szerdán is rekordot döntöttek a kedvező negyedéves vállalati eredmény beszámolóknak köszönhetően. Az S&P-500 index tagjai közül csütörtökön 76 vállalat tette közzé negyedéves jelentését, háromnegyed részük a vártnál kedvezőbb nyereség és forgalmi adatokkal. Elemzők az index tagvállalataitól átlagosan nyereségük nyolc és fél, forgalmuk négy és fél százalékos javulását várják a második negyedévre vonatkozóan.

Csütörtökön az S&P-500 indexben képviselt 11 gazdasági ágazatból hétnek emelkedett a mutatója, a legnagyobb mértékben, másfél százalékkal a távközlési cégeké. A T-Mobile részvénye három százalékkal erősödött az elemzői várakozásokra rácáfoló eredménynek köszönhetően. A Verizon részvénye két százalékkal, az AT&T részvénye több mint egy százalékkal erősödött.

Az olaj ára hat heti csúcsról csúszott vissza csütörtökön, a Brent nap közben 50 dollár feletti jegyzést is érintett. Az amerikai kereskedés vége előtt mintegy két órával a WTI nyersolaj 0,66 százalékkal hordónként 47,01 dollárra, a Brent 0,56 százalékkal 49,42 dollárra csúszott le.

Az arany árát a dollár gyengülése emelte meg. A határidős piacon a legközelebbi kontraktus jegyzése 0,18 százalékkal unciánként 1244,26 dollárra emelkedett.

A dollár gyengült, az eurót 0,97 százalékkal jegyezték erősebben 1,1626 dolláron.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!