Tőzsde - Vegyes indexek New Yorkban

Gazdaság, 2017.11.02

Vegyes kezdés után egyértelmű irány nélkül, többnyire negatív tartományban mozogtak csütörtökön a főbb amerikai tőzsdeindexek.

Az amerikai zárás előtt egy órával a DJIA-30 index 0,13 százalék nyereséget, az S&P-500 index 0,21 százalék veszteséget, a Nasdaq Composite index 0,14 százalék veszteséget mutatott.

Donald Trump elnök bejelentése Jerome Powell jegybanki kormányzó Fed-elnöki jelöléséről nem befolyásolta lényegesen az árfolyamok alakulását. A piacok számítottak a monetáris politikai nézeteiben "galambként" ismert Powell jelölésére a szintén "galamb" politikát folytató Janet Yellen utódjaként. A piacok az új elnöktől a Fed által lefektetett monetáris politikai irányvonal folytatását várják.

A DJIA-30 indexet a piacok által régen várt adócsökkentési törvénytervezet nyilvánosságra hozott részletei tartották a felszínen, elsősorban a pénzügyi ágazat papírjaira hatva kedvezően, eközben a részvények szélesebb körét felölelő indexeket a technológiai szektor papírjai húzták le mínuszba.

Az adótervezet 20 százalékra csökkentené a társasági adó legmagasabb kulcsát 35 százalékról, ugyanakkor eltörölne számos adókedvezményt is. A javaslat leginkább a kisebb vállalatokra lenne kedvező hatással, mivel a nagyvállalatok jó része adójának jelentős részét külföldön számolja el.

Az S&P-500 és Nasdaq Composite indexre a Facebook részvénye fejtette ki a legnagyobb lehúzó erőt. A Facebook részvénye több mint két százalékkal gyengült annak ellenére is, hogy jó negyedéves eredményt tett közzé. A befektetőket a Facebook kiadásainak a növekedése aggasztja.

A Tesla részvénye több mint hét százalékkal gyengült. Az elektromos autókat gyártó vállalat történetének legnagyobb negyedéves veszteségéről számolt be a Model 3 típus gyártásában bekövetkezett fennakadások miatt.

A Facebook és a Tesla részvénye is több mint ötven százalékkal erősödött már az év eleje óta.

Az olaj ára emelkedett csütörtökön, az amerikai WTI 0,63 százalékkal hordónként 54,64 dollárra, a Brent 0,33 százalékkal 60,69 dollárra.

Az arany ára alig változott, 0,04 százalékkal 1276,84 dollárra csökkent unciánként.

A dollár gyengült, az eurót 0,32 százalékkal jegyezték erősebben 1,1656 dolláron.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!