Tőzsde - Vegyes nyitás várható Európában

Gazdaság, 2017.06.23

Várhatóan alig mozduló indexekkel indul a kereskedés pénteken a főbb nyugat-európai tőzsdéken.

A határidős indexek azt vetítik előre, hogy a londoni FTSE-100 index csütörtöki záróértéke körül marad, a frankfurti DAX 0,10 százalékkal emelkedik, a párizsi CAC-40 viszont ugyanennyivel csökken a nyitásban.

Csütörtökön vegyesen zártak a vezető európai értéktőzsdék. Az FTSE-100 index 0,11 százalékkal csökkent, míg a CAC-40 és a DAX 0,15 százalékkal emelkedett. Az euróövezeti EuroStoxx50 0,09 százalékkal ment föl.

Szakértők úgy látják, hogy lanyha lesz a kereskedés, lényeges piacbefolyásoló hírek nem várhatók, legföljebb az euróövezeti beszerzésimenedzser-indexek válthatnak ki némi mozgást.

Az olaj jegyzése visszanyert valamit a héten elszenvedett veszteségéből, de a piacot változatlanul nyomja, hogy a szakértők szerint az OPEC-termeléscsökkentés árfelhajtó hatását kioltja az amerikai termelés növekedése. Az északi-tengeri Brent minőség jegyzése 17 centtel 45,39 dollárra ment föl. Ezzel együtt az olajpiac várhatóan 1997 óta legrosszabb első félévét zárja, az árak az idén eddig 20 százalékkal estek.

Az arany ára elhagyta öt hetes mélypontját, mert a geopolitikai feszültségek erősödése miatt gyengül a befektetők kockázatvállalási hajlandósága és nő az arany mint válságálló befektetési eszközi iránti kereslet. A fém unciáját (31,104 gramm) péntek reggel 1252,51 dolláron jegyezték, 0,2 százalékkal magasabban, mint előző este.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!