Tőzsde - Vegyes zárás az európai tőzsdéken

Gazdaság, 2017.10.13

Vegyes kezdés után vegyesen zártak pénteken a főbb európai értékpapírpiacok.

A pán-európai FTSE Eurofirst 300 index 0,32 százalék, a Stoxx 600 index 0,29 százalék nyereséggel fejezte be a kereskedést. Mindkét index fél százalékkal emelkedett a héten. Az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,08 százalék nyereséggel fejezte be a pénteki kereskedést, heti eredménye pedig néhány pont nyerség.

A londoni FTSE-100 index 0,27 százalékkal csökkent a csütörtöki rekord zárás után, a párizsi CAC-40 index pedig 0,17 százalékkal zárt alacsonyabban. Frankfurtban 0,07 százalékkal zárt magasabban a DAX index.

Madridban az IBEX-35 index 0,17 százalékkal gyengült. A madridi index heti eredménye 0,8 százalék nyereség.

Pénteken a nyersanyagipari ágazat részvényei szerepeltek a legjobban az európai tőzsdéken az erős kínai importadatoknak köszönhetően. Az ágazati mutató két és fél százalékkal emelkedett. Az ArcelorMittal részvénye hét százalékkal erősödött.

Az olajárak másfél százalékkal emelkedtek pénteken szintén a kínai importadatoknak köszönhetően, de hozzájárult a közel-keleti politikai feszültség éleződése is. A Tullow Oil három százalékkal, az OMV hét százalékkal erősödött.

A Provident lakossági hitelnyújtó pénzintézet részvénye a cég szerkezeti átszervezésének a hírére 12 százalékkal emelkedett.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!