Tőzsde - Vegyesen zártak az ázsiai piacok

Gazdaság, 2017.09.07

Vegyesen zártak a vezető ázsiai tőzsdék csütörtökön, és a még nyitva tartó néhány piacon sem alakult ki egyértelmű trend.

A befektetők elégedetten nyugtázták azt a szerda késő esti váratlan bejelentést, hogy kompromisszumos megoldás született Donald Trump amerikai elnök és a törvényhozók között az adósságplafon emeléséről.

A megállapodás rövid távra, december 15-éig biztosítja új hitelek felvételét. Ennek hatására sikerült elkerülni a kormányzati intézmények leállását, és biztosan megkapják a Harvey hurrikán károsultjai az állami segélyeket.

A kormány és a kongresszus között létrejött megállapodás kedvező hatását azonban elhalványította az az ugyancsak csütörtöki bejelentés, hogy személyi okok miatt a jövő hónapban távozik az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed alelnöki posztjáról Stanley Fischer. A szakértők által nagy becsben tartott Fischer lemondása jelentős űrt hoz létre a jegybanknál, amelynek komolyan lavíroznia kell egy messze nem egyszerű gazdasági helyzetben. Arról van szó, hogy miközben a Fed lassú ütemben kamatot emel, mert élénkül a gazdaság és jelentősen visszaesett a munkanélküliség, komoly kihívást jelent, hogy az infláció makacsul alatta áll a jegybanki inflációs célnak.

A már bezárt tőzsdék közül a tokiói értéktőzsde irányadó Nikkei225 indexe 0,23 százalékkal, 19 402,50 pontra nőtt, a részvények szélesebb körét felölelő Topix index pedig 0,39 százalék emelkedéssel fejezte be a napot.

A már szintén bezárt ausztrál tőzsde irányadó mutatója 0,13 százalékkal gyengült, a tajvani tőzsdemutató pedig 0,09 százalékkal süllyedt.

A reggel 8 órakor még nyitva tartó hongkongi tőzsde 0,24 százalékos gyengülést, a sanghaji börze irányadó mutatója pedig 0,21 százalékos csökkenést jelzett, miközben a szöuli Kospi mutató 1,18 százalék pluszban állt.

Tokiói tőzsdezáráskor, reggel 8 órakor az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára - szingapúri jegyzéssel - 15 cent (0,28 százalék) csökkenéssel 54,05 dolláron állt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!