Legfrissebb

Még több...


TV műsor

Tőzsde - Veszteséges indexek New Yorkban

Gazdaság, 2017.08.10

Negatív kezdés után a csütörtöki kereskedésben tovább estek az árfolyamok az amerikai értékpapírpiacokon.

A kereskedés vége előtt két órával a DJIA-30 index 0,64 százalék, az S&P-500 index 1,12 százalék, a Nasdaq Composite index 1,66 százalék veszteségben állt. Az S&P-500 index legutóbb május közepén csökkent egy százalékot meghaladó mértékben.

Az előző kereskedési naphoz hasonlóan csütörtökön is az észak-koreai nukleáris fenyegetés miatt kialakult befektetői kockázatkerülés vitte mélybe az árfolyamokat a nemzetközi értékpapírpiacokon, így az Egyesült Államokban is.

Az aggasztó hírek azonban jó okot szolgáltattak az elmúlt időkben felhalmozott árfolyamnyereségek lefölözéséhez is. A második negyedéves tőzsdei eredménybeszámoló szezon már a vége felé jár és a cégek hetven százaléka pozitív értelemben cáfolt rá az elemzői előrejelzésekre. A DJIA index a kedvező vállalati eredményeknek köszönhetően kilenc egymást követő kereskedési napot zárt rekorddal, mielőtt a hét elején a harcias fenyegetőzések véget vetettek volna neki.

A DJIA index éves nyeresége eddig tizenegy százalék, az S&P-500 indexé kilenc és fél százalék, a Nasdaq Composite indexé tizenhat százalék.

Szintén az előző naphoz hasonlóan a helyzet ismét az értékőrzőnek tekintett befektetési eszközöknek, például az aranynak kedvezett, ami a héten már két százalékkal erősödött és két havi csúcsnál tart. A kereskedés vége előtt két órával a határidős piacon az arany legközelebbi kontraktusát 0,88 százalékkal jegyezték magasabban 1290,60 dolláron unciánként.

Az olaj ára csütörtökön csökkent arra a hírre, hogy júliusban növekedett az OPEC termelése, meghaladta az önként vállalt korlátozási kvótát. Ezen az sem segített, hogy az OPEC egyúttal megemelte a világ olajkeresletére vonatkozó előrejelzését is. A WTI nyersolaj jegyzése 1,57 százalékkal hordónként 48,78 dollárra, a Brent jegyzése 1,06 százalékkal 52,14 dollárra csúszott le.

Az euró/dollár árfolyam nem változott, az eurót este 1,1758 dolláron jegyezték.
(MTI)


Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!