Tuzson Bence: 2020-ig 1000 milliárd forintot költenek a közlekedési infrastruktúra fejlesztésére

Gazdaság, 2017.05.26

2020-ig a kormány 1000 milliárd forintot költ a közlekedési infrastruktúra fejlesztésére - mondta Tuzson Bence pénteken az M2-es gyorsforgalmi út Budapest-Vác szakaszának alapkő-letételi ünnepségén Dunakeszin.

A kormányzati kommunikációért felelős államtitkár és a beruházásban érintett Pest megye 5. számú választókerületének képviselője arról beszélt, hogy az infrastruktúra-fejlesztés magával hozza a munkahelyek és a családok fejlődését is, ezért költ a kormány 2020-ig 1000 milliárd forintot a közlekedési infrastruktúra fejlesztésére.

Hozzátette, ez az a szakasz, ahol 1846-ban elindult az első vonat Vácra, és itt fog nemsokára először közlekedni a nagyteljesítményű emeletes motorvonat is. Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára elmondta, hogy a 2019 végére elkészülő közel 20 kilométeres gyorsforgalmi szakaszon a 2X2 sávon óránként 110 kilométeres lesz a sebességhatár.

Hozzátette, hat új hidat építenek, 14-et pedig felújítanak. Minden út fejlődést és biztonságot jelent a környezetében élők számára - fűzte hozzá az államtitkár.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!