Tuzson Bence: csökken a munkanélküliség, nő a foglalkoztatottság

Gazdaság, 2017.12.03

Folyamatosan csökken a munkanélküliség Magyarországon, és nő a foglalkoztatottak száma - mondta Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár a Kossuth Rádió vasárnap reggeli műsorában.

Kiemelte, huszonhét éve nem dolgoznak annyian Magyarországon, mint jelenleg, 4 millió 445 ezer embernek van munkája, és rekord alacsony, 4 százalékos a munkanélküliség.

Az államtitkár beszélt arról, hogy a kormány csökkentette a személyi jövedelemadót és a munkához kapcsolódó adót, ezek az intézkedések hozzájárultak a foglalkoztatottság növeléséhez. Felidézte, hogy kormány a szociális hozzájárulási adót először 22 százalékra csökkentette, és újabb lépésként jövőre 19,5 százalékra mérséklődik ez a teher.

Az államtitkár közlése szerint a tavaly kötött bérmegállapodás jelentős mértékben emelte a minimálbért és a szakmunkások bérminimumát, ennek hatására a többi bérkategóriában is nőttek a bérek.

Tuzson Bence elmondta, a hatéves bérmegállapodás alapján, ha a munkáltatók tovább emelik a béreket, akkor a kormány a munkához kapcsolódó adókat tovább csökkenti.

Kitért arra, hogy a közfoglalkoztatás átmeneti jellegű foglalkoztatási forma, egyre többen mennek a munkaerőpiac világába.

Tuzson Bence kiemelte azt is, hogy a külföldön dolgozó magyar munkavállalók közül sokan jönnek vissza Magyarországra.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!