Új csarnokot épített Szekszárdon az Austrotherm Kft.

Gazdaság, 2018.09.11

Háromszázmillió forintos ráfordítással új raktárcsarnokot épített a hőszigetelő anyagokat gyártó Austrotherm Kft. Szekszárdon - közölte a cég az MTI-vel.

Bozsaky János ügyvezető igazgató tájékoztatása szerint a 2000 négyzetméteres készáruraktárat a kft. saját forrásból valósította meg.

A cég közleménye szerint a csarnokban épületek homlokzatára gyártott szigetelőanyagot tárolnak és mozgatnak, a kibővített árukiadó tér a kamionok zavartalan kiszolgálását teszi lehetővé.

Az Austrotherm Magyarországon 1991-ben, Győrben kezdte meg az expandált polisztirolhab (EPS) hőszigetelő anyagok gyártását. A kft. győri központja mellett gyöngyösi és szekszárdi gyárakból látja el országszerte partnereit - írták. A szekszárdi telephelyen, amelyet 2008-ban másfél milliárd forintos beruházással, 25 négyzetméteres telken hoztak létre -, jelenleg 17-en dolgoznak.

A piacvezető vállalat 2017-ben 8,7 milliárd forint nettó árbevételt és 1,14 milliárd forint adózott eredményt ért el; a cégvezető közlése szerint a kft. idei árbevétele 8 milliárd forint lesz. A cég túlnyomórészt hazai piacon értékesíti termékeit.

Az osztrák családi tulajdonban lévő Austrotherm vállalatcsoport 11 országban összesen 21 hőszigetelőanyag-gyártó üzemet működtet. Az ausztriai központ mellett Magyarországon Németországban, Bosznia-Hercegovinában, Horvátországban, Szerbiában, Bulgáriában, Lengyelországban, Romániában, Szlovákiában és Törökországban találhatók leányvállalatok. A cégcsoport a több mint 5900 embert foglalkoztató Schmid Industrieholding része, a holding 2017-ben 1,7 milliárd euró forgalmat ért el.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!