Újabb céggel bővült az LDC-Tranzit csoport

Gazdaság, 2019.12.11

A csirkék, libák, és kacsák tenyésztésével és feldolgozásával foglalkozó LDC-Tranzit cégcsoport megvásárolta a kényelmi élelmiszereket - tovább-feldolgozott, panírozott és fagyasztott termékeket - gyártó Marneváll Zrt. részvényeinek 100 százalékát, a tranzakciót a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyta - tájékoztatta a cégcsoport igazgatósági elnöke szerdán az MTI-t.

Szabó Miklós azt mondta, a mostani tranzakció szorosan illeszkedik a debreceni székhelyű LDC-Tranzit csoport hosszú távú stratégiájába, amely szerint növelni akarják a tovább-feldolgozott termékek választékát.

A 200 embert foglalkoztató, Debrecenben és Törökszentmiklóson korszerű gyártóüzemmel rendelkező Marneváll évente 11 ezer tonna feldolgozott baromfiterméket állít elő, amit fele-fele arányban értékesít Magyarországon, illetve európai országokban - tette hozzá Szabó Miklós. Megjegyezte, hogy a felvásárlással kétezer fölé emelkedett a cégcsoportjukban foglalkoztatottak száma.

A 70-30 százalékban francia, illetve magyar tulajdonban lévő LDC-Tranzit csoport tavaly 65 milliárd forint árbevételt és 5,5 milliárd forint eredményt ért el. Az elmúlt évben 1,8 millió libát, 9 millió kacsát és 15 millió csirkét vágtak le, termékeik nagy részét európai és távol-keleti piacokon értékesítik - részletezte az igazgatósági elnök. Hozzátette, hogy az idén is hasonló árbevételre számítanak, eddig ebben az évben 75 ezer tonna terméket állítottak elő.

Szabó Miklós tájékoztatása szerint az elmúlt években 15 milliárd forintos beruházással új állattartó telepeket építettek, megtörtént a nyírgelsei vágóhíd rekonstrukciója, korszerűsítették egyik takarmánykeverő üzemüket és keltetőjüket.

A fejlesztések folytatódnak: 25 milliárd forintnyi, főként saját forrásból további állattartó telepeket építenek, megújítanak több takarmánykeverőt, korszerűsítik a nyírbátori vágóhidat és fejlesztik a tovább-feldolgozott termékek gyártását - közölte az LDC-Tranzit Zrt. igazgatósági elnöke.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!