Utolsó fázisba lépett a fővárosi Nordic Light irodakomplexum építése

Gazdaság, 2018.09.18

Megkezdte a Skanska a Budapest 13. kerületében található Nordic Light irodakomplexum harmadik, befejező fázisának építését, amely mintegy 29 millió eurós befektetésből valósul meg - közölte az ingatlanfejlesztő Skanska Magyarország Kft. az MTI-vel kedden.

Tájékoztatásuk szerint a 2016-ban megnyitott 26 200 négyzetméteres első két épület a harmadik fázissal 14 ezer négyzetméternyi bérelhető irodaterülettel bővül, amit várhatóan 2020 II. negyedévében adnak át. A 6 irodaszintből álló komplexum alatt 3 szintes mélygarázs lesz.

A kft. a Skanska Commercial Development Europe (CDE) csoport tagja, a csoport fő tevékenysége irodák és más kereskedelmi célú ingatlanok fejlesztése. A Skanska CDE az észak-európai országok mellett Magyarországon, Csehországban, Romániában és Lengyelországban van jelen. A Skanska Magyarországon mintegy 216 ezer négyzetméter kereskedelmi célú ingatlant hozott létre, ebből jelenleg 36 ezer négyzetméter áll fejlesztés alatt. A Nordic Light irodakomplexum a Skanska kilencedik fejlesztése Magyarországon.

A stockholmi központú Skanska csoport árbevétele 2017-ben meghaladta a 15,4 milliárd eurót, működési eredménye 528 millió eurót tett ki. Tavaly Európában a Skanska értékesítéseinek értéke 3,5 milliárd euró, alkalmazottainak száma 16 ezer volt - közölték.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!