Választottbírósági eljárás indul a Mol, a Dana Gas és a Crescent Petroleum között

Gazdaság, 2017.09.21

Szerződésszegés miatt a Mol választottbírósági eljárást indított a Dana Gas PJSC és a Crescent Petroleum Company International Limited vállalattal szemben - közölte a magyar olajipari vállalat a BÉT hivatalos honlapján.

A Dana Gas szerdán jelentette be, hogy a Mol a Londoni Nemzetközi Választottbíróságtól (London Court of International Arbitration) megkapta a Dana Gas és a Crescent válaszottbírósági eljárás megindításáról szóló kérelmét, amelyben a Mol szerződésszegésről küldött értesítésének érvényességét vitatják.

A Mol leszögezi, hogy minden szükséges lépést meg fog tenni, hogy megvédje és érvényesítse jogait az eljárás során.

A Mol 2009-ben 10 százalékos részesedést szerzett a Pearl Petroleum Company Limited-ben erős kisebbségi jogokkal. A Pearl részvényesei közé tartozik, többek között, a Dana Gas PJSC és a Crescent Petroleum Company International Limited.

A Dana Gas, a Crescent és a Pearl társaságok megállapodást írtak alá 2017. augusztus 30-án Irak Kurdisztáni Regiójának Kormányával egy hosszú ideje tartó vita lezárásaként. A megállapodást azonban a Mollal történő megfelelő egyeztetés, vagy a Mol szükséges jóváhagyása nélkül kötötték meg, amivel megsértették a Mol szerződés által biztosított jogait - írja az olajipari társaság.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!