Varga: a gazdaság versenyképességét az határozza meg, hogy a vállalkozások mennyire innovatívak

Gazdaság, 2017.05.11

Az ország, a gazdaság versenyképességét az határozza meg, hogy a vállalkozások mennyire innovatívak - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a "Díj a sikeres vállalkozásokért" elismerés átadó ünnepségén csütörtökön, Budapesten.

Az elmúlt években, hónapokban a Díj a sikeres vállalkozásokért címet elnyerő cégek teljesítménye is bizonyítja, a vállalkozói szellem jelen van a magyar gazdaságban, ezek a vállalkozások jelentős mértékben hozzájárulnak az ország gazdasági növekedéséhez - tette hozzá a nemzetgazdasági miniszter.

Varga Mihály kiemelte: az ország gazdasági fejlődése a gyors alkalmazkodásra képes, stabil növekedési kilátásokkal rendelkező és a lehetőségekkel élni tudó cégeken múlik.

A nemzetgazdasági miniszter rámutatott: a kormány szándéka, hogy a rendelkezésre álló eszközökkel segítse azokat a vállalkozásokat, amelyek meg tudnak felelni ezeknek a követelményeknek, ezért gazdaságpolitikájának fókuszában az üzleti környezet javítása és a vállalati versenyképesség jobbítása, növelése áll.

Varga Mihály kiemelte: a közelmúltban elkezdte tevékenységét a Nemzeti Versenyképességi Tanács, a testület első javaslatai, például az építési engedélyek kiadásának gyorsítására vonatkozó elképzelés, már a parlament előtt vannak.

Varga Mihály leszögezte: a magyar gazdaság versenyképességének növelése a gazdasági bővülés érdekében kulcskérdéssé vált. Arról is szólt a tárcavezető, hogy a munkanélküliségi ráta az elmúlt évek kormányzati döntéseinek hatására nagymértékben lecsökkent, napjainkban 4,5 százalék, az ország gazdaságának egyes ágazataiban azonban a további gazdasági bővülés korlátjává vált az egyre jelentősebb munkaerőhiány.

Elmondta: a kormány a szakképzés további átalakításával igyekszik orvosolni a munkaerőgondokat, azt szeretné elérni a kabinet, hogy a még munkanélküliek, illetve a közfoglalkoztatottak egyre nagyobb számban el tudjanak helyezkedni a versenyszférában.

A nemzetgazdasági miniszter a rendezvényen a márciusi és áprilisi díjazottaknak adta át az elismeréseket.

A szakmai zsűri döntése alapján a hónap beruházója elismerésben a gépjármű motortéri alkatrész gyártó WOCO Ipartechnika Magyarország Kft. és a rugógyártó NHK Spring Hungary Kft. részesült. A hónap kis- és közepes vállalkozása díjat a minőségi borok kereskedelmével foglalkozó Bortársaság és a gumiipari termékekkel foglalkozó Kókai Tömítéstechnikai Kft. vezetői vehették át. Márciusban a hónap startup vállalata a környezetbarát autómegosztó szolgáltatást nyújtó GreenGo Car Europe Kft. lett, míg ennek a kategóriának az áprilisi győztese az Allegro Labs Kft.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!