Varga Mihály: a gazdaság jó teljesítményének köszönhetően jár a nyugdíjprémium

Gazdaság, 2017.10.12

A gazdaság jó teljesítményének köszönhetően az idén először nyílik lehetőség az idősek számára nyugdíjprémium kifizetésére - közölte Varga Mihály a Senectus Idősek Otthona csütörtöki ünnepségén Budapesten.

A nemzetgazdasági miniszter, aki az otthonnak helyet adó második kerület országgyűlési képviselője is, emlékeztetett: a Fidesz-KDNP-kormány mindig fontosnak tartotta az idősek életkörülményeinek javítását, 2010-ben egyik első intézkedésük a nyugdíjak értékének megőrzésére, annak garantálására irányult.

Kitért arra, hogy október 1. az idősek világnapja, így az egész hónap alkalmat ad az idősek ünneplésére, de egész évben megbecsülés kell, hogy övezze őket. A politikus jó egészséget és hosszú életet kívánt az otthon mintegy 100 lakójának.

Varga Mihály az MTI-nek elmondta: idén nemcsak a nyugdíjak inflációs korrekciója történik meg, hanem először nyílik lehetőség nyugdíjprémium kifizetésére.

Ez egy 125 ezer forintos átlagnyugdíj esetében éves szinten mintegy 12 ezer forintnyi, az inflációs korrekció nyomán a nyugdíjba beépülő emelést és plusz mintegy 12 ezer forint egyszeri kifizetését jelenti - ismertette a miniszter.

Az emelt nyugdíjat, illetve a prémiumot novemberben kapják meg a nyugdíjasok - mondta Varga Mihály.

Láng Zsolt (Fidesz-KDNP) a kerület polgármestere ugyancsak köszöntötte az otthon lakóit.

Úgy fogalmazott: polgármesterként örül annak, hogy az otthon lakói jól érzik magukat a kerületben, illetve a kerület is magáénak vallja az otthonban élőket.

A pesthidegkúti Senectus otthont két évtizede hozták létre egy termelőszövetkezet munkásszállójának átalakítása, felújítása nyomán.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!