Varga Mihály: húzóágazat maradhat az építőipar jövőre is

Gazdaság, 2017.12.15

Az építőipar a következő évben is várhatóan a gazdasági növekedés egyik húzóágazata marad - kommentálta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a legújabb statisztikai adatokat pénteken reggel az M1 aktuális csatornán.

A Központi Statisztikai Hivatal pénteken közölte: októberben az építőipari termelés 38,1 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit.

Varga Mihály szerint a kedvező számok mögött az húzódik meg, hogy az építőipari vállalkozások mind a magyar, mind az uniós forrásokból megrendelésekhez jutottak. A megrendelések állománya száz százalék feletti növekedést mutat - tette hozzá.

A tavalyi év végihez képest eddig másfél-kétszer annyi lakásépítési engedélyt adtak ki - mutatott rá a miniszter, aki arra is kitért, hogy idén tízezer lakás épülhet meg, miközben jövőre elérhetőnek tűnik a 14-15 ezres szám is.

Ötvenezerrel többen dolgoznak az építőiparban most az egy évvel korábbihoz képest, azonban az ágazatban néhány területen jelentős a munkaerőhiány - hangsúlyozta a nemzetgazdasági miniszter.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!