Varga Mihály: korszerűsítési program indulhat a szakiskolák felújítására - BŐVÍTETT (új: utolsó bekezdés)

Gazdaság, 2017.04.21

Korszerűsítési programot tervez a kormány a szakiskolák felújítása és modernizálása érdekében - mondta a nemzetgazdasági miniszter pénteken Budapesten, a Szakmák éjszakája II. kerületi rendezvényén.

Varga Mihály hangsúlyozta: a szakképzés átalakítása a duális képzés bevezetése után a következő évek során az iskolaépületek felújításával, modernizálásával válhat teljessé.

A miniszter, a II. és III. kerület országgyűlési képviselője a rendezvényen elmondta, a kormány folytatni kívánja a hiányszakmák oktatásának támogatását.

Kiemelte, hogy a szakemberhiányt itthon képzett munkaerővel kell megoldani, külföldi munkaerő toborzására csak a legvégső esetben kerülhet sor.

Kitért arra is: jelenleg 67 ezer betöltetlen álláshely van Magyarországon, a jól képzett szakemberek biztos megélhetésre számíthatnak.

Varga Mihály kijelentette: ahhoz, hogy a kormány céljaival összhangban mindenki jobban élhessen, szükség van a gazdasági növekedés fenntartására, ehhez pedig nélkülözhetetlenek a jól képzett szakemberek. A német minta alapján kialakított új szakképzési rendszer a gazdaságnak stabil hátországot, a munkavállalóknak pedig elhelyezkedési lehetőséget biztosít - tette hozzá.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!