Véget ért a Budapesti Értéktőzsde középiskolásoknak indított online tőzsdejátéka

Gazdaság, 2017.04.27

Véget ért a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) és a Pénziránytű Alapítvány közös középiskolás diákoknak szóló 4 hetes online tőzsdejátéka, az úgynevezett Részvényfutam, a játékban az első helyezést a debreceni Tóth Árpád Gimnázium diákja szerezte meg, aki egyebek mellett egy 100 ezer forint értékű könyvutalvánnyal gazdagodott, valamint iskolájának is nyert fél millió forintot - közölte a BÉT csütörtökön az MTI-vel.

Közel kétezren regisztráltak a Részvényfutamra, a résztvevők 91 százalékát a diákok, 9 százalékát pedig a tanárok alkották. A 20 kereskedési napon át tartó játék alatt a 9-14. osztályos, 14. életévüket betöltött középiskolások és tanáraik mérték össze tudásukat.

Az online tőzsdejátékban a BÉT Prémium kategóriájában jegyzett részvényekkel valós árfolyamok mellett tudtak kereskedni a játékosok, akik több mint 17 ezer darab megbízást adtak, összesen 4,36 milliárd forint értékben. A kereskedés mellett a napi kvíz kérdésekre adott válaszokkal is növelni tudták a résztvevők a portfóliójuk értékét.

A BÉT és a Pénziránytű Alapítvány közös tőzsdejátéka a két szervezet által tavaly decemberben kötött együttműködési megállapodás alapján indított program, és jól illeszkedik a BÉT kiemelt céljához, hogy a magyarországi pénz- és tőkepiac központi szereplőjeként aktív szerepet vállaljon a lakosság pénzügyi ismereteinek fejlesztésében.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!