Visszaesett kissé a feldolgozóipar teljesítménye a philadelphiai körzetben

Gazdaság, 2017.04.20

Lassult a feldolgozóipar növekedésének üteme az Egyesült Államok közép-atlanti térségében áprilisban.

Az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve (Fed) philadelphiai ága csütörtökön közölte, hogy a feldolgozóipar teljesítményét tükröző mutató 22 pontra süllyedt a márciusi 32,8 pontról. Elemzők is lassulásra számítottak, de valamivel jobb értéket, átlagosan 25,0 pontot vártak áprilisra.

A nullánál kisebb érték a feldolgozóipar teljesítményének csökkenését jelzi, a pozitív érték pedig bővülésre utal.

Az index értéke az utóbbi kilenc hónapban folyamatosan pozitív tartományban tartózkodott, és viszonylag erős szinten maradt áprilisban, de az utóbbi két hónapban csökkent az értéke.

Az új megrendelések alindexe 38,6 pontról 27,4 pontra, a teljesített rendeléseket tükröző mutató pedig 32,9 pontról 23,4 pontra süllyedt. A foglalkoztatási mutató 17,5 pontról 19,9 pontra, az átlagos munkaidőé pedig 18,5 pontról 18,9 pontra nőtt, jelezve, hogy enyhén emelkedett a foglalkoztatottak száma, és nőtt a ledolgozott munkaidő is.

A vállalkozások optimisták a jövőt illetően, de az év első három hónapjához képest csillapodott lelkesedésük, így a várakozásokat tükröző index értéke az előző havi 59,5 pontról 45,4 pontra esett. A válaszadók 53 százaléka számít arra, hogy termelése növekszik a következő hat hónapban. Visszaesést vár 8 százalék.

Elemzők szerint a Fed philadelphiai körzetének feldolgozóipari aktivitásról közölt adata általában az országos trendet tükrözi.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!