Zala megyében tovább csökkent az álláskeresők száma

Gazdaság, 2017.07.24

Zala megyében tovább csökkent a regisztrált álláskeresők száma: június végén 7091 ember szerepelt a nyilvántartásban, 200-zal kevesebb, mint egy hónappal korábban - tájékoztatta a kormányhivatal foglalkoztatási főosztálya hétfőn az MTI-t.

Az álláskeresők számának csökkenésében a szezonális munkaerőigények bővülése, valamint a feldolgozóipari munkáltatóknál jelentkező viszonylag magas kereslet is szerepet játszott - közölték.

Június végén Zalában 5,6 százalékra mérséklődött a nyilvántartott álláskeresők aránya. A mutató a májusinál 0,1 százalékponttal, az egy évvel korábbinál pedig 0,2 százalékponttal volt alacsonyabb.

A munkaadók a nyár első hónapjában az elsődleges munkaerőpiacon 1,1 ezer nem támogatott álláshelyet jelentettek be. Az év első felében összesen 6,5 ezer új, nem támogatott álláshely volt a megyében, 800-zal több, mint a tavalyi év azonos időszakában.

A hónap során 1,4 ezer álláskeresőnek szűnt meg a regisztrációja, közülük 500-an jutottak támogatás nélkül munkához.
Júniusban kevesebb mint 1,2 ezren kerültek a nyilvántartásba. A pályakezdő álláskeresők beáramlása miatt az elmúlt időszakhoz képest emelkedett azok száma, akik első alkalommal szerepelnek a regisztrációban - írta közleményében a foglalkoztatási főosztály.

Június végén 593 fiatal, a regisztráltak 8 százaléka volt pályakezdő álláskereső.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!