Zalaegerszegen nyitotta negyvenedik éttermét a Burger King

Gazdaság, 2018.03.20

Mintegy 450 millió forintos beruházással nyílt meg kedden Zalaegerszegen a Burger King 40. magyarországi és egyben első Zala megyei étterme.

Dara Zsolt, az étteremláncot működtető Fusion Befektetési Zrt. vezérigazgató-helyettese az átadáson azt mondta: a Burger King 1954-ben indult Miamiból, mára pedig a világ 100-nál is több országában több mint 15 ezer éttermet működtet. A hálózat mintegy 300 ezer dolgozója évente több mint 11 millió embert szolgál ki.

A zalaegerszegi étterem Magyarországon a negyvenedikként nyílt meg, mégpedig a kivitelezőknek köszönhetően határidő előtt.

Vigh László, a térség országgyűlési képviselője (Fidesz) az avatáson azt hangsúlyozta, hogy a 42 milliárd forint beruházással Zalaegerszegen épülő járműipari tesztpálya miatt egyre többen érkeznek a városba, akiknek megfelelő szállásra és étkezési lehetőségekre van szüksége. Balaicz Zoltán polgármester (Fidesz-KDNP) arra hívta fel a figyelmet, hogy rendkívüli gyorsasággal, alig egy évvel a tervek megfogalmazása után megépült és megnyitott a zalai megyeszékhely étterme.

Makkay János, a Fusion Zrt. marketing- és értékesítési vezetője az MTI érdeklődésére elmondta: az első zalai Burger King 450 millió forintos beruházással épült és 40 új munkahelyet teremtett. A cég országszerte mintegy 1200 dolgozót foglalkoztat, a néhány héttel ezelőtt megnyitott kecskeméti után hamarosan Budaörsön nyit éttermet, de idén még további üzletnyitásokat is tervez.

A nyilvános cégadatok szerint a 651,5 millió forintos alaptőkéjű Fusion Zrt. 2016-ban 10,4 milliárd forint nettó árbevételt és 445 millió forint adózott nyereséget ért el.

(FOTÓ)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!