A bécsi tőzsde megkezdte a zágrábi tőzsde kereskedési rendszerének az üzemeltetését

IT/Tudomány, 2017.07.10

A bécsi tőzsde hétfőn megkezdte a zágrábi tőzsde informatikai és kereskedelmi rendszerének az üzemeltetését - tájékoztatta hétfőn a bécsi tőzsde, a Wiener Börse AG az MTI-t.

A bécsi tőzsde által nyújtott informatikai szolgáltatások a kereskedés valós idejű felügyelete mellett árfolyamindexek kalkulációjára, adatbázis-szolgáltatásokra és különböző hozzáférési felületek biztosítására is kiterjed.

A Zagreb Stock Exchange informatikai és értékpapír-kereskedelmi rendszerével ötre emelkedett a bécsi tőzsde által üzemeltetett kereskedelmi platformok száma. A Wiener Börse AG üzemelteti a bécsi mellett a szlovéniai, csehországi, magyar és horvátországi értékpapír-kereskedelmi rendszereket, amelyek együttesen 15 ezer pénzügyi befektetési termék forgalmazását teszik lehetővé 154 tőzsdei tag között 1800 értékpapír-kereskedő számára.

A bécsi tőzsde és a zágrábi tőzsde már 2014 óta folytatott együttműködést az értékpapír-kereskedelmi adatok szolgáltatása (data vending) terén.

A zágrábi tőzsdén jegyzett részvények piaci tőkeértéke 31,5 milliárd euró, a piac havi forgalma átlagosan 53 millió euró. A tőzsdének 17 tagja van és 151 horvátországi vállalat részvényeit jegyzi.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!